صلوات : اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
این بخش درباره انتخاب صحیح پمپ و قوانین و مقررات آن می باشد.
هر یک از فایل ها در قالب یا پسوند PPS می باشد که برای مطالعه آن نیاز به نرم افزار Power point از سری نرم افزار های Microsoft office دارید.
برای سهولت ، فایل ها بصورت فایل Zipذخیره شده اند که پس از دریافت باید Unzip و Extract شوند .
منبع این فایل های آموزشی از شرکت ابارا می باشد.
جلسه اول (دسته بندی پمپ های سانتریفوژ)
در این بخش ابتدا "پمپ" تعریف شده و سپس ضمن مرور تاریخچه پمپ ها، انواع مختلف آنها بررسی می شود. موارد کاربرد هر کدام از پمپ ها و نحوه دسته بندی پمپ ها نیز مورد مطالعه قرار می گیرد.
جلسه دوم (اجزای داخلی پمپ های سانتریفوژ)
در این فایل اجزاء داخلی مشترک پمپ های سانتریفوژ معرفی شده و انواع مختلف آنها مورد بررسی قرار گرفته است.
جلسه سوم (محاسبه هد مورد نیاز پمپ)
روش محاسبه هد مورد نیاز پمپ در حالتهای مختلف با توجه به افت هد ناشی از لوله ها و اتصالات در این مبحث توضیح داده شده است.
جلسه چهارم (کاویتاسیون)
در این فایل دلایل شکل گیری پدیده کاویتاسیون و عوارض ناشی از آن بررسی می شود. در فایل بعدی روش جلوگیری از ایجاد این پدیده با تعریف پارامتر NPSH توضیح داده می شود.
جلسه پنجم (NPSH)
این پارامتر برای جلوگیری از وقوع کاویتاسیون تعریف شده است. به هنگام انتخاب پمپ باید به آن دقت داشت تا پمپ پس از نصب دچار مشکل نگردد. حداکثر ارتفاع نصب پمپ نیز که با استفاده از این پارامتر تعیین میشود مورد بحث قرار گرفته است.
جلسه ششم (منحنی های مشخصه)
در این فایل انواع مختلف منحنی های مشخصه پمپهای سانتریفوژ معرفی گشته و نحوه انتخاب پمپ مناسب با توجه به نقطه کارکرد پمپ و منحنی مشخصه آن تشریح گشته است.
جلسه هفتم (قانون تشابه)
در این فایل رابطه بین پارامترهای مختلف یک پمپ توضیح داده شده و سپس تاثیر تغییر سرعت دورانی الکتروموتور بر عملکرد پمپ بررسی شده است.
جلسه هشتم (پمپاژ سیالات لزج)
از آنجا که منحنی های عملکرد ارائه شده برای پمپ ها مربوط به تست آنها با آب می باشد در صورت پمپاژ سیالات با ویسکوزیته بالا این منحنی ها باید تصحیح شود. در این فایل مفهوم ویسکوزیته تعریف شده و نحوه استفاده از منحنی های تصحیح ویسکوزیته توضیح داده شده است.
جلسه نهم (منحنی سیستم)
با توجه به شرایط حاکم بر سیستم لوله کشی، نقطه کار پمپ و مقدار هد و دبی تولیدی تغییر می کند. در این فایل عوامل موثر بر منحنی سیستم و نحوه تاثیر آنها بر کار پمپ بررسی شده است.
جلسه دهم (سیل های مکانیکی)
در این فایل اصول کلی آب بندهای مورد استفاده در پمپ به خصوص آب بندهای مکانیکی و انواع مختلف آنها توضیح داده شده است. این فایل توسط شرکت "بورگمن پارس" تهیه شده است.
جلسه یازدهم (لوله کشی پمپ در مکش)
برای عملکرد درست پمپ سانتریفوژ و رسیدن به راندمان طراحی، سیال باید بصورت یکنواخت و با سرعت مناسب به آن وارد شود. اهمیت این مساله از آنجا افزایش می یابد که بدانیم نصب نادرست لوله های مکش پمپ ممکن است خطر ایجاد کاویتاسیون در پمپ را تشدید نماید. در این قسمت اصول کلی مورد نیاز برای لوله کشی پمپ ها توضیح داده شده است.
جلسه دوازدم (دیتا شیت پمپ ها)
در این قسمت مهمترین داده هایی که در برگه های اطلاعات پمپ ها درج میشود توضیح داده شده است. پر کردن صحیح و کامل این برگه ها موجب تبادل صحیح اطلاعات بین خریدار و فروشنده شده و از ایجاد ایرادات احتمالی جلوگیری می نماید.
جلسه سیزدهم (مشخصات آب آشامیدنی)
در این فایل برخی از مهمترین خواص فیزیکی و شیمیایی آب شامل سختی، رنگ، PH و ... به طور خلاصه مورد بررسی قرار گرفته است.
جلسه چهار دهم (نصب و راه اندازی پمپ های شناور)
در این فایل اصول مربوط به نصب و راه اندازی پمپ های شناور درون چاهی ابارا مورد بررسی قرار گرفته است. این موارد شامل نحوه انبار کردن، مقدمات نصب، چک کردن کابل و تابلو، نصب و راه اندازی می باشد.
جلسه پانزدهم (نکاتی راجع به نگهداری پمپ های سانتریفوژ)
در این فایل برخی از نکات راجع به نگهداری، بازرسی و راه اندازی پمپ های سانتریفوژ درج شده است.
جلسه شانزدهم (هد و دبی پمپ های سیرکولاتور)
در این فایل اجزاء مختلف سیستم گرمایش مرکزی و روش محاسبه مقدار هد و دبی پمپ های تاسیساتی گردش آب داغ بررسی شده است.